London bridge

Hej!

Vi har precis kommit hem från london tower. Eftersom att vi slutatde tidigt idag eller ja 6.30pm... så åkte vi och träffade Richards jobbar kompis David och hans "landsman" en annan colombian, dom kom från samma stad och förklarade att det var väldigt speciellt eftersom man då kunde prata om tågstationen i den staden...hans fantasi var rätt begernsad så det lät väldigt roligt eftersom han menade annurlunda än vad det lät som. jaja.. middagen i kväll blev största menyn på KFC med 16kycklingvingar 16 friterade popcorn 2 coleslav 1 ½ L Pepsi, 4 pommfrites och 4 dip var!
Det var jätte fint där och vi är glada att vi åkte dit. Vi tog lite bilder med Davids kamera så när vi får dom lägger vi upp dom såklart. 

Vi blir nog kvar här över julen eftersom att det verkar vara omöjligt att få ledigt till och med på självaste julafton.. men det beror på att de firar jul den 25 här. 

I övrigt  jobbar vi på som vanligt och på onsdag ska vi fixa till rummet ännu mera då vi båda är lediga. På onsdag kväll ska vi också träffa Anna-karin och Anders för att tacka för att vi fick bo hos dom i början.

Ha en bra måndag!

Godnatt.

Jobb och sirenljud

Hej allihopa

Vi är mitt i matlagningen och vi ska äta köttbitar med klyftpotatis (som tar förbannat lång tid på sig i ugnen) och en skön sallad med svamp. Det ska bli gott efter långa arbetsdagar.

Just nu händer det inte så mycket mer än att vi jobbar, lagar mat sent varje dag, kollar på en film och somnar. vaknar, duschar, jobbar osv.. Men imorgon så är Martina ledig (igen utan att Richard är det) så hon ska köpa en madrass till vår osköna säng och sen ska hon på F&S-pass som Svenska kyrkan anordnar. Richard ser fram emot ett 12+h-pass imorgon som känns litet tungt. men som kompensation kan han jobba halvdag en annan dag!
Martina har gjort replanning på Reiss idag vilket innebär att kolla att alla storlekar finns av allting och sedan ta upp det som saknas. Tyvärr har hon lagt på sig ett ryggont som vägrar ge sig så det är xtra jobbigt att jobba.

Sirenerna fortsätter ljuda utanför fönstret men det känns ändå ganska lugnt eftersom vi alltid gör sällskap! 
s
Nu ska vi steka kött!
C u. X

Bilder

översvämningenhär var det ´översvämning.. förra bilden va det fish and chips efter lägenhetsvisning.Liten uppvisning av våra jobbkläder som vi har fått. martinas jobbkläder från FCUKHälften av alla resbiljetter från LeatherheadFCUKGANTRosa limosin!sista gången på den stationen?

Day off

Hej!

Idag har vart en skön dag, vi vaknade, tog det kugnt med slutet på gårdagens film, tvättade åt frukost. Springturen uteblev tyvärr men däremot var vi och handlade och nu känns det som att vi har allt vi behöver för ett tag i kyl och skafferi.

Efter våran goda middag så pratade vi lite med polacken i rummet bredvid oss och han var mycket trevligare än han verkade förra gången vi träffades. När vi sa att vi är från Sverige kom det fram att han har vart på scen tillsammans med Looptroop för ett par år sedan och att han är en duktig rappare, numera även DJ. Men han var ödmjuk så det var trevligt :)

Imorgon ska vi boka biljetter till matchen som vi ska se tillsammans med vår andra flatmate som vi dessvärre inte minns namnet på... det ska bli kul

Nu ska vi försöka sova, vi är lite på spänn efter att det knackade hårt på vårt fönster precis när Martina hade stängt igen det och senare på dörren till huset. Vi öppnade inte utan kollade försiktigt ut någon minut senare men då var ingen kvar som tur var... Det går nog bra ändå.

God natt

Walthamstow - Londons Compton?

Hej

När vi kom hem från jobbet i dag möttes vi av 4 stora polisbilar typ utavför vårt hus, vi frågade vad som hade hänt och det hade tydligen varit ett rån: klockan 10pm på en vardagskväll(!!) Att polisen likgilltigt ryckte på axlarna och svarade "not much" säger ju en del om det. Vi har förstått att det här området kanske inte är det säkraste, så det kommer bli 3 lungna månader för oss och vi kommer att gå hem tillsammans varje dag för säkerhets skull! (hoppas ni inte blir för oroliga där hemma mammor & pappor)

Vi har precis (kl 10.30pm) ätit en väldigt stark middag bestående av ris, kyckling, paprika, vitlök och massa chillisås!!!! Det var gott men som sagt väldigt starkt så vi var tvungna att runda av med en nutellasmörgås som efterrätt. Nu ligger vi i sängen och äter chips och dricker öl och vi är lediga i morgon så vi ska kolla på Knocked up som vi precis upptäckte introduceras med våran favoritlåt shimmy yo. Så den kommer nog att vara bra! haha

För att få bort alla kalorier som vi har fått i oss de två senaste veckorna tänkte vi börja morgondagen med en springtur!
Sen ska vi handla, tvätta och boka biljetter till en Arsenalmatch i Carling cup som spelas den 23september.

Puss

Tisdag!

Hej.

Nu har vi äntligen flyttat in i vårt rum i Walthamstow. Vi ligger i sängen och känner tillfredställelsen och lyckan över att slippa stressa mer, och den känslan överglänser smärtan som kommer av madrassens fjädrar som trycker i ryggen.  För första gången på länge slappnar vi av ordentligt, trots den hårda sängen.


Arbetet bakom kontraktpåskrivandet var inte helt smärtfritt. Martina ringde upp 120 kr mer än Richard då hon har haft kontakten med alla tidigare rum vi har kollat på. Den här fick dock Richard nys om genom Ivan - hans arbetskamrat - som visste att det var ledigt. Vi fick numret, ringde och åkte dit i en veva. Vi fick en liten husvisning av Vitali (hur det nu stavas) som vi numera delar hus med. Efter det fick vi träffa Landladyn, och när vi senare skulle betala sa hon att vi skulle få se kontrakt och få husnyckeln dagen efter. Vi kom då ihåg våra båda fäders enda råd "ANVÄND HJÄRNAN" och handlade därefter. Vi försäkrade oss om att vi skulle få ett kvitto som bekräftade allt vi kunde komma på, allt från kostnader till ommålning av rummet. Så ni kan vara stolta Rikard och Mathias!

Dock var allt förgäves... För när vi kom hem och tömde fickorna så hittade vi inte kvittot. Igår hittade vi det kvarglömt i bilen. Men allt gick bra ändå som tur var!

En annan glad nyhet är att Martina har fått ett nytt jobb på Reiss, med bättre lön och chef!

Nu ska vi sova för vi ska jobba tidigt imorgon, för första gången i England slipper vi köpa lunch. För vi har gjort en varsin matlåda.


Pussar


bloggkoll

Följ min blogg med bloggkoll

Antligen!!

Hej ! Nu ska vi antligen flytta har i fran. Vi har hittat ett dubbelrum i Walthamstow. Sa i dag har jag stadat rummet, tvattat lite klader, packat och nu ska jag ner pa byn har i leatherhead for att fixa ett tradlost internet och kopa lite mat. Sen ska jag forsoka ta sa manga vaskor jag kan och aka in till London for att forst hamta ut mitt bank-kort och sen kopa ett tacke och nagra kuddar. Richard slutar vid 7 och vi ska vara lediga i morgon for att fixa allt annat, vi skriver ett inlagg i kvall nar vi har kommit i ordning lite. Ha en bra dag!! /Martina

Natten mellan fredag och lördag

Hej alla läsare och förlåt för att vi inte skrivit på ett ganska bra tag med den har bloggens takt mätt. I förrgår hade vi faktiskt ett färdigskrivet inlägg som försvann efter ett litet missöde. Tilläggas bör också att vi har varit på lägenhetsvisningar varje kväll och därför inte vart hemma förr än 00.00 någon gång senaste fyra dagarna. Alla dessa ord är försök till ursäkter men löftet till bättring, som vi nu framför, är antagligen mer värd Nu ska vi iallafall klargöra hur det går för oss På lägenhetsfronten går det fram och tillbaka, från att ha haft en lägenhet i stort sett klar så var vi tillbaka på ruta ett igen dagen efter med en dålig bortförklaring, som skulle dölja något annat, som anledning. Idag har däremot tre på Richards jobb lovat att höra sig för med sina hyresvärdar varav en redan har gett klartecken för att komma och titta på ett dubbelrum. Dessutom fick Martina ett SMS om en lägenhet som lät bra så dom ska vi kolla på imorgon. Jobben går också bra, eller Richard trivs bättre på sitt än Martina, men hon ska provjobba på Reiss efter en lyckad intervju där! och det kommer gå bra. Ni ska få se bilder på alla arbetslkäder när vi har möjlighet. Imorse bestämde vi oss för att packa väskor och flytta ut från huset i Leatherhead och därför har vi nuu hamnat på en soffa i en lägenhet som delas av 8 pers som vi knappt känner.. de är trevliga och snälla som låter oss knoppa här. Den sena timmen beror på att vi efter en dryg veckas jobb har vart ute!! här i London. Vi startade hårt och gled in på en av Londons exklusivaste klubbar, Dolce. Vi minglade runt ibland Cristal-drickande 50-åriga miljonärer, snobbiga ungdomar, medelåldres kåta män och golddiggers i våran ålder och det var en upplevelse i sig. Danshumöret dämpades dock av vetskapen om att morgondagen skulle innebära nya timmar på jobben. Kul att se dock, och vi kommer tillbaka! Hoppas ni tar hand om Sverige. Puss M&R

Redan sondag, fortfarande forsta veckan!

"Good evening Sir, how are you?" som vi sager pa jobbet

Idag har Martina varit ledig pa pappret men jobbat hart anda. Vi maste hitta boende snart, for resorna kostar motsvarande runt 850kr i veckan var vilket i sig ar mer an ett rum skulle ha kostat. Eftersom vi bor sa longt utanfor sa hinner vi inte gora sa mycket mer an resa och jobba och da tillkommer ocksa en massa onodiga kostaner for snabbmat! Men for att kompensera det sista, halsomassigt, sa tog Martina en liten springtur for att mota Richard vid tagstationen, och for forsta gangen pa hela veckan kom Richard hem fore 10 och da redan vid 7pm :)

Dagens boendeletande resulterade i alla fall i en lagenhetsvisning imorgon klockan halv nio! hoppas det rummet ar fint.

Forsta veckan har gatt jattesnabbt och varit fartfylld och rolig. Men det kanns samtidigt som vi har bott har lange, kanske for att bada redan jobbar och vi borjar bli for bekvama (for att vara effektiva) med vart boende. Men nar vi har eget maste ni komma och halsa pa!

"Thank you and have a nice day" som vi avslutar


Lordag..

Hej!

Idag har vi jobbat och fardats! och da menar vi bokstavligt talat! frukosten "avnjots" pa station, resan till london var med tva byten, som vanligt och resan hem tog fyra timmar med FEM byten!! Nu maste vi hitta nagan annanstans att bo for i dagslaget finns ingen energi for mer an att jobba. Vi har knappt orkar kolla pa boende.

Igar var ocksa en speciell dag. Det regnade mer an vi nansin sett men vi markte inte jattemycket av det under dagen. Nar vi kom till Leatherhead stod tva damer och asgarvade. Da markte vi vad vadret hade gjort! En hel parkering, med en yta likt en fotbollsplan var helt oversvammad och deras bil var nastan till halften tackt med vatten. Vi tog nagra kort pa dem medan de vadade ut med skor pa. Men de blev inte sa bra tyvarr.

Och om du laser detta Oscar sa ska du veta att vi tankte pa dig igar. Grattis i efterskott!

Det var roligt pa jobben idag ocksa! :)

hope you all had a really nice saturday! see you all

Day of success

Dagen
1
Richard gick in pa banken for att fa den krongliga vagen till att oppna ett bankkonto. Det slutatde istallet med att han fick ett lofte om ett varsit bankkonto imorgon. Sa vi hoppas och tror pa att de ska losa sig!

2 Richard borjar jobba och nervositeten slapper direkt nar han marker att stamningen i butiken inte alls va som pa intervjun.

3 Martina ringer och fixar tid for att fa ett NI (motsvarigheten till personnr, som vi har fattat det) det gar bra fram till att han kraver de exakta in- och utresedatumen hon har varit i England. Nagot man inte kommer ihag nar man va har 04, 05, 06. 

4 Anton (som ar sonen i familjen vi bor hos) ringer och uppger sig for att vara Richard och fixar en tid at honom. Lognen genomskadades nar Anton var tvungen att fraga Martina om sig sjalv. Men det gick bra anda! 

5 Richards chef foreslar att ett mote ska aga rum under morgondagen dar Richards ansvarsomrade ska diskuteras. Det kanns som att provanstallningen ska leda nanstans! det forstarks nar han blir ombedd att plocka ut arbetsklader. hurra

6 Martinas intervju gick bra. De ska ringa om besked om en timme. 

7 MARTINA FICK JOBBET pa FCUK med start direkt i morgon klockan 10.

8 FURLA ringer direkt efter och erbjuder ett jobb dar ocksa men da hade hon redan tackat ja till FCUK.

9 Richard jobbar over och avslutar dan bra med att salja bra till sista kunden.

10 Martina och Richard sammanfattar dagen!!!!! God natt


Onsdag

Glada nyheter:
1.Martina fick en bra intervju pa Furla och har en ny i morgon kl 3 pm pa FCUK.
2.
Richard ska provjobba pa Gant store i Knightsbridge efter en lyckad intervju. Hoppas dock pa en forflyttning till New Bond Street vars butik hade en trevligare stamning.
3.Vi har tillsammans med Tora & Lina tva mojligheter till att fa valdigt bra boende.
4.Vi har roligt, folk ar trevliga och hjalpsamma
5.London ar rent och frascht

Mindre glada nyheter
1.
-----------

Dagen har vart kanon som ni forstar av denna fantastiska lista!
Nar vi satt och vilade utanfor Harrods i vantan pa Richards intervju sa kom en till synes valdigt proper och sofistikerad herre och slog sig ned bredvid oss. Uppfattningen om honom andrades radikalt nar han faller kommentaren:
-Why pay for a coke when u find a full one 5 minutes later? for att sedan plocka upp en "diet coke", som var stalld pa gatan, och borja dricka. Vi bara nickade forstaende och gick darifran... hobo i lyxforpackning!

Nu ar vi inte turister sa lange till, imorgon borjar vardagen. Harligt
Sangdags!


Ole Ole Ole Ole Ole Ole OLA

Kolla till vanster i skyltfonstret! Dar star kolan!


Godmorgon!

I dag ar vi lite nervosa eller iaf Richard infor intervjun... klockan 12.00 hoppas vi pa att martina far en intervjutid pa en mysig vaskbutik som vi var in i igar! sa nu ska vi snart in till stan och ga dit :)

Hors ikvall!


Bilder fran forsta dagarna




Martina Lina Richard & Tora vi var trotta men glada efter dagens jobbsokande

Andra dan!

Hej alla, kul att sa manga hittat hit :)

Denna dag har vart valdigt fartfylld! Kylen inneholl inte alltfor mycket gott men vi hittade lite palagg till mackor som vi gjorde till vanlig svensk oboy. de va ganska nice och vi avnjot den framfor datorn medan vi skapade den oerhort sofistikerade och skona facebookgruppen. Vid elvatiden lamnade vi huset for att ta oss in i London city, eller narmare bestamt bond street, som biljettkillen tvingade oss saga efter att han hanande hade skrattat at varan onskan att bli guidade till city.

Vi upptackte dock att tubekartorna var lattare att forsta an vad vi hade trott. Sa efter en knapp timme pa tag och tunnelbana sag vi dagens huvudmal - GANT pa new bond street.
Det som dar borjade med ett samtal pa engelska dar jag (richard) fragade om det fanns nagra lediga heltidsjobb slutade med att vi tillsammans med tva andra svenskar fran skara at middag och planerade vilka omraden vi skulle soka boende i - tillsammans.

Resten av dagen sokte vi jobb pa massa stallen, allt fran Zara till Omega! haha och precis nar vi bestamde oss for att sluta ringde richards telefon och managern pa en annan Gantbutik an den forsta kallade till intervju imorgon klockan 4pm.

Sa snart kommer varan egenpahittade och -inspelade hejaramsa upp for att fira boende och jobb. missa inte den!
(vi utlovar muskelsammandragningar i maghalan samt skrattljud fran munnar)

Till dess: sov gott och ha det kalas!
M&R

Mobilnummer

Hej

Vi overlevde forsta natten, trots att vi lag tva pers i en taltsang som knappt holl for en :) vi vaknade av regnet som med sina slag mot fonstret paminde oss om var vi hade hamnat. Idag ska vi pa tva rumsvisningar i Angel resp Bethnal green, vi hoppas dom ar fina. Sen ska vi till Svenska kyrkan och kolla vad de att erbjuda. Dagen avslutas med jobbsokande!!!

Har kommer vara (engelska) nummer

Martina: 075 03 876 898
Richard: 075 03 879 603

Nu ska vi kolla om det finns nagot i kylen som vi kan ata. Ha en bra dag!

Forsta dan

Hej  Sverige!

Nu har vi landat och kommit nagorlunda till ratta i Leather Head utanfor London.
Att vi hade runt 60kg packning gjorde oss lite nervosa om att behova betala hoga avgifter for xtrakilon men den unga incheckaren blundade for det som tur var! Det var desto jobbigare att ta oss fran flygplatsen via tag och promenader med en packning som bara vagde tyngre och tyngre. nar vi var framme orkade vi inte ens ga upp for trappan i huset som vi bor i tillfalligt men vi hoppas pa att fa nagot eget snabbt! Dessvarre fick vi idag aterbud pa en fin lagenhet vi kollat pa eller nastan fatt. Vara tilltankta rumskamrater sa att hyresvarden inte godkande att vi skulle vara tva hyresgaster i de rummet....  de kanns valdigt troligt... sarskilt nar vi markte att fler antagligen till synes mer "passande" hade sokt samma rum. trakigt att vi inte fick chansen att visa oss, men vi tar nya tag och fortsatter leta!!!

Tillbaka till dagen, nar vi hade samlat oss fran utmattningen sa gick vi ner till high street i "storstaden" och fixade telefonkort med nya nummer. wohoo. Numren kommer upp senare eller imorgon :) forvanande nog fungerade inte vara visa-kort men som tur var hade vi vaxlat in lite cash! nu maste vi skynda och fixa engelska bankkonton om problemet kvarstar. vi gor det imorgon.

Nu ar det snart middag. hors imorgon :)

RSS 2.0